Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Commissie Landelijk gebied

donderdag 18 april 2024

20:30 - 22:40
Locatie

Statenzaal

Voorzitter
Chris Vonk
Toelichting

Deze uitloopavond vergadering vindt in hybride vorm plaats. De vergadering is openbaar en online live te volgen via https://noord-holland.stateninformatie.nl.
De commissievergadering is toegankelijk voor publiek. Het is mogelijk om in te spreken in de vergadering. Dat kan fysiek of digitaal.

Agenda documenten

Agendapunten

 1. 1
  Heropening
 2. 3.a.1

  Toelichting:
  Maandelijks informeert het College Provinciale Staten over de stand van zaken van het Provinciaal Plan Landelijk Gebied (PPLG). In de brief benoemen we de belangrijkste ontwikkelingen.


  Behandelvoorstel: We zullen starten met het restant van de beantwoording van de gedeputeerde. De commissieleden hebben de mogelijkheid om vragen te stellen en in gesprek te gaan over het PPLG.

 3. 3.a.2

  Toelichting:
  De provincie dient alle zeven eerder ingediende koplopersmaatregelpakketten voor het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG) verbeterd in bij het Rijk voor de toetsing die doorlopen moet worden teneinde een specifieke uitkering aan te kunnen vragen. Daarnaast wordt een aantal nieuwe maatregelpakketten ingediend. Met de eerder ingediende en nieuwe maatregelpakketten kunnen we vanuit onze visie, verwoord in de startversie van het PPLG, de nationale doelen voor het landelijk gebied, een stap dichterbij brengen.


  Behandelvoorstel:
  Dit agendapunt zal samen worden behandeld met agendapunt 3.a.1.

 4. 5
  Sluiting